Mrkvový dort s bonbony Pedro

Recept na barevný dortík pro děti s želatinovými bonbony Pedro Tutti Frutti.


3.06x
120 min
1×

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s třtinovým cukrem a javorovým sirupem. Zvlášť promícháme všechny suché přísady (polohrubou mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, mletou skořici, sůl) a přidáme k vaječné směsi. Pak postupně zašleháme i olej a nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev.

Těsto nalijeme do předem připravené formy. Množství těsta je určeno pro formu o průměru 18 cm. Korpus pečeme přibližně hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.

Změklé máslo vyšleháme s cukrem, sirupem a lučinou dohladka a citronovou šťávou doladíme chuť. Krém rozdělíme do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dáme stranou - ta zůstane bezbarvá a bude sloužit k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvíme třemi různými potravinářskými barvami.

Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízneme. Jednotlivá patra namažeme barevnými krémy a poté celý dort z venku potřeme bezbarvým krémem. Nakonec ozdobíme podle naší fantazie medvídky Pedro Tutti Frutti a necháme vychladit v ledničce (ideálně přes noc).

Mrkvový dort s bonbony Pedro podáváme jako neodolatelný moučník k různým příležitostem.
user-icon

autor franckova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový dort s bonbony Pedro

Zpět na recept