Mrkvové smaženky

Mrkvové smaženky vás zaručeně nezklamou a mají široké využití. Poslouží jako hlavní chod, příloha nebo pouze chuťovka.


4.323x
45 min

Ingredience

těsto

sůl
2 ksvejce
strouhanka
500 gmrkev
60 gkrupice
mletý pepř
1 lžičkacitronová šťáva
4 snítkyzelená petrželka
2 špetkystrouhaný muškátový oříšek
150-200 gsýr (blok)

trojobal

1 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Mrkev očistíme a jemně nastrouháme, pokapeme citronem. Sýr také jemně nastrouháme. Petrželku drobně nasekáme. Přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, krupici a dobře promícháme v hustou hmotu, která by neměla příliš lepit a měla by držet tvar. Pokud je řídká, přisypeme trochu strouhanky. Z těsta tvoříme malé placičky, které obalíme jako řízek v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Placičky smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Mrkvové smaženky podáváme jako chuťovku samotné, ale jsou i výtečnou přílohou k masu. Taktéž můžou být hlavním pokrmem, např. s bramborovou kaší. Pozn.: Když místo placiček vytvoříme kuličky, získáme mrkvové krokety.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvové smaženky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena