Sváteční pečivo pro váš stůl.
150 g | mrkev |
cukr moučka | |
250 g | ztužený tuk |
vanilkový cukr | |
400 g | hladká mouka |
tuk na vymaštění plechu |
Tuk dobře rozetřeme, přidáme očištěnou a velmi jemně nastrouhanou mrkev, po částech zapracujeme mouku. Dobře vypracované těsto vyválíme na plát silný 5mm a tvořítkem tvaru hřebínku vykrajujeme jednotlivé kousky, které pokladáme na vymaštěný plech.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova. Ještě teplé hřebínky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena