Vyzkoušejte recept na vánoční cukroví z mrkvového těsta s celozrnnou špaldovou moukou, které je jemné a vláčné a voní vanilkou a skořicí.
300 g | celozrnná špaldová mouka |
0.5 balíčku | prášek do pečiva |
150 g | mrkev |
1 ks | vejce |
60 g | moučkový cukr |
0.5 lžičky | mletá skořice |
0.5 lžičky | vanilkový extrakt |
250 g | tuk (hera) |
na obalení | |
---|---|
moučkový cukr |
Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Ve velké míse promícháme celozrnnou špaldovou mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev, ½ lžičky vanilkové esence, mletou skořici, vejce a na kousky nakrájenou máslovou Heru. Vše spojíme a důkladně propracujeme do vláčného těsta, které zabalíme do folie a necháme nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc v chladu odležet.
Z odleželého těsta vyválíme plát o síle asi 2,5 mm, ze kterého vykrájíme oblíbené vánoční tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Cukroví pečeme v předehřáté troubě při 180°C přibližně 8 až 10 minut dorůžova a ještě vlažné obalíme v moučkovém cukru.
Mrkvové cukroví servírujeme na vánočním talíři a podáváme ke kávě nebo čaji.
S pečením jdeme do finále: Recepty na luxusní vánoční cukroví
Tradice nám praví, že na vánočním stole by mělo být sedm druhů cukroví. Všichni máme své oblíbené druhy, od těch nejtradičnějších přes moderní a zdravé až po ty, které stihneme připravit na poslední chvíli. Nejlepší cukroví je pak samozřejmě to, u něhož nešetříme na kvalitě surovin.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena