Mražený krém z jahod

Praktický a rychlý, osvěžující dezert. Místo brandy můžeme použít cherry likér.


3.190x
45 min

Postup přípravy

Jahody rozmačkáme s cukrem a propasírujeme přes sítko.

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a v teplé brandy, nebo likéru ji rozpustíme. Vmícháme jahodové pyré a necháme vychladnout.

Vyšleháme si šlehačku dotuha, jemně ji smícháme s jahodami a hotový krém dáme v uzavřené misce zmrazit.

Přibližně 1/2 hodiny před podáváním krém vyndáme z mrazáku, naaranžujeme do dezertních misek, ozdobíme šlehačkou, měsíčky čerstvých jahod a servírujeme.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mražený krém z jahod

Zpět na recept