Recept na dokonalý veganský koláč s bílým tofu.
těsto 1 | |
---|---|
1 ks | bílé tofu |
2 lžíce | vanilkový pudinkový prášek |
4 lžíce | třtinový cukr |
70 ml | rostlinné mléko |
těsto 2 | |
220 g | celozrnná špaldová mouka |
4 lžíce | holandské kakao |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
120 g | třtinový cukr |
250 ml | rostlinné mléko |
6 lžic | olej |
1 lžička | jablečný ocet |
1 špetka | sůl |
Nejdříve si připravíme kakaové těsto. Do mísy prosejeme hladkou mouku, holandské kakao, přidáme cukr, kypřící prášek a promícháme. Poté přilijeme rostlinné mléko, lžíci jablečného octa, olej a špetku soli. Vše spolu pečlivě promícháme a vytvoříme jemné těsto. Nyní si připravíme světlé těsto. Bíle tofu rozdrobíme do mísy, přidáme rostlinné mléko a společně rozmixujeme do jemné hmoty. Poté přidáme cukr, pudink a opět mixérem rozmixujeme.
Troubu rozehřejeme na 180 °C, formu na koláč si vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní 3/4 tmavého těsta. Poté přidáme cik cak bílou vrstvu, poté přidáme zbytek tmavé vrstvy a nakonec špejlí do sebe jemně promícháme. Koláč pečeme zhruba 45 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a poté podáváme.
Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník
Šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě. Rozplývá se na jazyku a dnes se naučíme krok za krokem, jak vytvořit efektní mramorování.
Valentýnské pečení: Čokoládový dort s granátovým jablkem krok za krokem
Překvapte na Valentýna svou polovičku a upečte tento výborný čokoládový dort. Krok za krokem to hravě zvládnete.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena