Mozzarella ála Lili

Výborný, netradiční, osvěžující recept.


2.813x
30 min

Postup přípravy

Do osolené vody si dáme si vařit těstoviny, mašličky jsou skvělé z toho důvodu, že nemají moc prostoru kde by se zachycovala nechtěná voda navíc.

Krevety pod kohoutkem lehce prolejeme (při předpokladu že je v našich zeměpisných šířkách máte mražené), a necháme okapat. Zeleninu i ovoce opláchneme. Blumy spaříme a oloupeme, mívají tužší slupku. Rajčátka podle velikosti buď necháme vcelku, nebo vetší rozrojíme, na zhruba stejně velké kousky nakrájíme mozzarellu i blumy. Listy salátu natrháme.

Na větší pánvi rozpálíme olej, a necháme lehce osmahnout osolené a opepřené krevetky. Nesmíme moc dlouho, nebo se nám úplně smrsknou :) Uvařené těstoviny slijeme. Teď jsou dvě verze podle chuti, já preferuji tu kdy přihodíme zhruba polovinu těstovin do pánve, k ní i rajčátka a blumy, a necháme prohřát. Ale je možno i všechny ingredience smíchat za studena, prostě jak kdo má rád. Nakonec salát zakápneme čerstvou citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem, kdo nemusí hlídat linii doporučuji přidat trochu majolky, případně jogurtový dressing.

Mozzarellu ála Lili podáváme v miskách s měsíčkem citronu, žádná další příloha není třeba.
user-icon

autor Liliq


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mozzarella ála Lili

Zpět na recept