Mostecká topinka

Rychlá večeře, která udělá radost mému milému.


4.318x
20 min
2×

Ingredience

4 ksvejce
4 ksrajče
100 geidam
100 ganglická slanina
1 kshlávkový salát
1 kssalátová okurka
8 plátkůtvrdší chléb

omáčka

1 lžičkacukr
1 stroužekčesnek
1 lžičkakečup
100 mlrajčatové pyré
1 lžičkaGyros koření

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
pepř
čerstvé bylinky

Postup přípravy

Rajčata a okurku nakrájíme na kolečka. Salát obereme, omyjeme, natrháme na větší kousky. Sýr nastrouháme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Připravíme si omáčku - do asi 100 ml rajčatového pyré prolisujeme stroužek česneku, přidáme lžičku gyros koření, lžičku cukru a lžičku kečupu. Na oleji opečeme plátky tvrdšího chleba jako klasické topinky. Na druhé pánvi rozškvaříme kousky slaniny, na ni rozklepneme vejce. Žloutek propíchneme a rozprostřeme ho do stran. Vajíčko opepříme, trošičku osolíme, můžeme přidat čerstvé bylinky, například petrželku, pažitku. Když je vajíčko skoro hotové, zasypeme ho strouhaným sýrem. Omeletu rozdělíme na příslušný počet kusů podle topinek, většinou dělám omeletu ze dvou vajíček na čtyři topinky. Opečené topinky potřeme rajčatovou omáčkou, na omáčku položíme list salátu, na salát vaječnou omeletu se sýrem. Bohatě ozdobíme připravenou zeleninou. Mosteckou topinku podáváme ihned, nejlépe s vychlazeným pivem.
user-icon

autor gabriela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mostecká topinka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena