Pikantní topinky s pravým hřibem dubovým

Recept na voňavou a velmi chutnou delikatesu ze sušených pravých hřibů, česneku, chilli a cherry rajčat. Směs servírujeme na topinkách.


2.917x
20 min

Postup přípravy

Sušené pravé hřiby namočíme na 30 minut do teplé vody, scedíme a pokrájíme na menší kusy. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Česnek pokrájíme na plátky. Cherry rajčata pokrájíme na menší kousky.

Na oleji orestujeme do sklovita cibuli spolu s chilli vločkami, přidáme česnekové plátky a dubáky. Necháme rozvonět, podlijeme malým množstvím horké vody a dusíme do změknutí hub.

Směs osolíme, okořeníme a krátce orestujeme spolu s nakrájenými cherry rajčaty. Vypneme plamen a vmícháme lžičku hořčice. Mezitím na pánvi upečeme topinky z krajíců staršího chleba v horkém oleji do červena a do křupava.

Topinky vybereme na talíř a ještě za tepla z obou stran vydatně potřeme celým stroužkem česneku, poté na topinky navrstvíme horkou pikantní hubovou směs.

Pikantní topinky s pravým hřibem dubovým ihned podáváme s citronovým čajem. Tato pochoutka je rychlá a vynikající podzimní a zimní večeře. Pokrm je výborným a voňavým pohoštěním i pro návštěvy k vínu.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní topinky s pravým hřibem dubovým

Zpět na recept