Moskevský boršč

Kdo by neznal tradiční ruské jídlo? Tento boršč jsem měla možnost osobně v Moskvě ochutnat.


3.1178x
120 min
1×

Ingredience

cukr
100 gmáslo
ocet
100 gšunka
100 gcibule
2 lvoda
100 gmrkev
100 gpárky
bobkový list
20 ghladká mouka
zakysaná smetana
200 ghlávkový salát
200 gvepřová plec
30 grajský protlak
200 gpřední hovězí maso
200 gčervená řepa
celý černý pepř
400 gkostí

Postup přípravy

Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Červenou řepu, mrkev a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme najemno a řepu s mrkví nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme protlak a necháme osmažit. Pak do základu přidáme mrkev, řepu a zelí a společně vše podusíme. Když je maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny a nepatrně zahustíme máslovou zápražkou. Šunku nakrájíme na nudličky a párky osmažíme. Společně je orestujeme. Do boršče přidáme maso nakrájené na proužky, párky a šunku. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou je možno podávat také zvlášť. Podle potřeby boršč ochutíme octem a cukrem. Vynikající přílohou k boršči jsou ruské pirožky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moskevský boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena