Moskevský boršč

Kdo by neznal tradiční ruské jídlo? Tento boršč jsem měla možnost osobně v Moskvě ochutnat.


3.1178x
120 min
1×

Postup přípravy

Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit.

Červenou řepu, mrkev a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme najemno a řepu s mrkví nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme protlak a necháme osmažit. Pak do základu přidáme mrkev, řepu a zelí a společně vše podusíme.

Když je maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny a nepatrně zahustíme máslovou zápražkou. Šunku nakrájíme na nudličky a párky osmažíme. Společně je orestujeme.

Do boršče přidáme maso nakrájené na proužky, párky a šunku. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou je možno podávat také zvlášť. Podle potřeby boršč ochutíme octem a cukrem.

Vynikající přílohou k boršči jsou ruské pirožky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moskevský boršč

Zpět na recept