Kdo by neznal tradiční ruské jídlo? Tento boršč jsem měla možnost osobně v Moskvě ochutnat.
Hodnocení
3.1
/ 5 (178x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr
Máslo100 g
Ocet
Šunka100 g
Cibule100 g
Voda2 l
Mrkev100 g
Párky100 g
Bobkový list
Hladká mouka 20 g
Zakysaná smetana
Hlávkový salát200 g
Vepřová plec200 g
Rajský protlak30 g
Maso hovězí přední200 g
Červená řepa200 g
Celý černý pepř
Kosti400 g
Postup přípravy
Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit.
Červenou řepu, mrkev a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme najemno a řepu s mrkví nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme protlak a necháme osmažit. Pak do základu přidáme mrkev, řepu a zelí a společně vše podusíme.
Když je maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny a nepatrně zahustíme máslovou zápražkou. Šunku nakrájíme na nudličky a párky osmažíme. Společně je orestujeme.
Do boršče přidáme maso nakrájené na proužky, párky a šunku. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou je možno podávat také zvlášť. Podle potřeby boršč ochutíme octem a cukrem.
Vynikající přílohou k boršči jsou ruské pirožky.
faktem je ze neni podminkou pro pravy rusky a nebo ukrajinsky borsc pocet druhu masa, pouzit se da bud kombinace vice druhu masa, jeden druh, uzenina(klobasa, uzeny) , bez masa. Dle chuti lze pridat velke fazole, houby ( tak asi hrst na vetsi hrnec) , plati ze pro ruzne lokality jak ruska tak i ukrajiny recepty na danou polivku se trochu liši :) . Lze pridat i trochu kopru. Faktem je ze to je jak se svickovou a nebo gulasem :) , kazdy to dela trochu jinak, a i jak uz vim recepty na knedliky mate taky ve vice moznostech :)
Vincent
Ja dávam do boršču jeste opečenou vánočku a makové kuličky a je vyborný