Mořský talíř

Recept na lehký oběd či večeři složenou z ryb a mořských plodů.


3.04x
30 min

Ingredience

15 dkgslanina
8 stroužkůčesnek
1 kscitron
6 snítekčerstvý rozmarýn
4 ksčerstvý losos
20 kstygří krevety

podle chuti

sůl
mletá paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Filety lososa dáme do pekáčku, osolíme a trochu opepříme. Na každý filet položíme snítku rozmarýnu a několik plátků z 5 stroužků česneku a přikryjeme plátky slaniny. Citron rozdělíme na čtvrtiny a přidáme do pekáče. Pekáček s filety lososa dáme do trouby a pečeme, dokud nebude ryba hotová. Dále si připravíme pánev s olivovým olejem, na kterou otrháme rozmarýn a přidáme plátky ze zbylých stroužků česneku a cca 10 minut na hodně mírném plameni necháme prohřívat, aby se česnek s rozmarýnem rozvoněl a uvolnil chuť do oleje. Poté přidáme olej a dáme na střední žár. Krevety poklademe do oleje a zasypeme paprikou. Promícháváme a opékáme, dokud není hotovo. Upečené filety servírujeme na talíř s osmaženými tygřími krevetami. K mořskému talíři se jako příloha hodí čerstvá bageta italského typu či brambory.
user-icon

autor veruna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořský talíř

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena