Moravský králík

Jednoduchá příprava králíka s česnekem a vůní zázvoru.


4.615x
90 min

Postup přípravy

Vykuchaného králíka naporcujeme. Bůček nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme nebo utřeme se solí.

Jednotlivé porce králíka i plátky bůčku důkladně potřeme veškerým česnekem a posypeme zázvorem.

Maso střídavě naskládáme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, na sporáku uvedeme do varu a asi 20 minut podusíme.

Pak pekáč vložíme do předehřáté trouby a na 220 °C a dopečeme doměkka. Podle potřeby moravského králíka přeléváme výpekem nebo ještě podlijeme vodou. Před koncem pečení odkryjeme, aby maso získalo zlatou barvu.

Moravského králíka podáváme s bramborovým knedlíkem a moravským zelím. Zdobíme lístky kadeřavé petrželky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravský králík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.