Moravské roštěnky

Jednoduchý, ale přesto slavnostní oběd.


4.512x
75 min

Postup přípravy

Roštěnky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme olej a roštěnky zprudka po obou stranách dozlatova opečeme. Pak zmírníme plamen a dusíme do změknutí. Podle potřeby můžeme podlít horkým vývarem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájené párky a na nudličky nakrájená játra. Po opečení játra i párky vyndáme, ale udržujeme teplé. Do výpeku přilijeme vývar a provaříme. Roštěnky rozdělíme na talíře, obložíme porcí párků s játry a přelijeme provařenou šťávou. Moravské roštěnky podáváme s hranolky a zeleninovým salátem (Moravanka).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravské roštěnky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena