Mongolské nudle Cu-win

Recept na mongolské nudle s masem a zeleninou. Vegetariáni maso vynechají nebo jej nahradí sójovým.


3.0151x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso (můžeme použít hovězí nebo vepřové) očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme.

S mouky a vody uděláme těsto, tak aby bylo vláčné. Necháme chvilku odležet.

Mezitím si nachystáme do většího hrnce olej, který rozehřejeme. Vsypeme cibuli, zeleninu a orestujeme. Pak přidáme maso a také jej osmažíme.. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 10 - 15 minut.

Z těsta rozválíme tenké kulaté pláty a vysušíme na plotýnce (plynový sporák), až se začnou dělat puchýřky. Pak nakrájíme na nudle asi 2mm široké.

Dále postupujeme tak, že dušenou směs zalijeme vodou - asi 2cm nad směs a přivedeme do varu. Potom přidáme nudle, které rozložíme po celém hrnci, zakryjeme pokličkou a znovu dusíme asi 15 minut. Po tuto dobu poklici nezvedáme.

Pak vše promícháme a podáváme. Nudle Cu-win jsou vhodné s kyselou okurkou.
user-icon

autor uhlirjura


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mongolské nudle Cu-win

Zpět na recept