Moje tiramisu

Nechtělo se mi shánět Mascarpone. Jestli se mi to povedlo, posuďte sami.


4.628x
25 min
1×

Ingredience

400 gkysaná smetana
2 balíčkyvanilkový cukr
200 gpomazánkové máslo
250 gjemný tučný tvaroh

podle chuti

4 lžícerum
jahodový džem
1-2 balíčkydlouhé cukrářské piškoty

na ozdobu

kakao

Postup přípravy

Kysanou smetanu, pomazánkové máslo, vanilkový cukr a jemný tučný tvaroh dáme do mísy a šlehačem šleháme tak dlouho, až směs jemně tzv. píše. To vytváří jemné ornamenty a je důkladně našlehaná. Na důkladném našlehání závisí úspěch výrobku.

Dlouhé piškoty naklademe vedle sebe do vhodné nádoby. používám plastovou hranatou misku o rozměrech asi 15x25x8 cm. Piškoty zaplníme dno. Pokropíme je asi 4 lžícemi rumu. Na piškoty dáme ušlehaný krém. Krémem nešetříme a rovnoměrně ho rozetřeme po celé ploše.

Na krém dáme slabou vrstvu jahodového džemu. Na to dáme další vrstvu piškotů, rumu, krému a džemu. Vrstvíme tak dlouho, až je nádoba zaplněna. Většinou to budou tři patra.

Urovnáme povrch a pomocí sítka posypeme povrch kakaem. Celé tiramisu dáme minimálně na dva až tři dny do chladničky. Místo džemu je možno použít kompotované ovoce. Třeba mandarinky, broskve, hrušky nakrájené na plátky, a mnoho dalších kompotů.
user-icon

autor klaun


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moje tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.