Moje paštika

Recept na výbornou domácí svačinku.


4.210x
160 min

Ingredience

150 gslanina
4-6 stroužkůčesnek
sůl
1 porcevývar
2 ksvejce
1.5 dlmléko
250 gcibule
1-2 lžícesádlo
2 lžičkycukr moučka
2 lžičkymletá skořice
2 lžičkymletý pepř
2 lžícehladká mouka
1 lžičkamuškátový oříšek
1.5 lžičkymuškátový květ
2 lžičkymleté nové koření
600 gkuřecí játra
1 kgkrkovice
sádlo z vývaru

Postup přípravy

Maso (tučnější krkovici nebo libovější bůček) uvaříme doměkka. Vychladlé maso pomeleme. Umeleme i očištěná játra. K masové směsi přidáme hladkou mouku a 2 syrová vejce. Slaninu nakrájíme na kostečky a dáme vyškvařit. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vychladlé vmícháme do fáše. Přidáme všechno koření, mléko a naběračku vývaru, ten uschováme do příštího dne v lednici. Vše dobře promícháme - nejlépe rukou - a uložíme na 12 hodin do lednice (všechny ingredience se za tu dobu dobře promísí). Poté z vývaru sebereme tuk, přidáme sádlo a rozpustíme. Vychladlé přidáme do fáše, dobře promícháme a případně dochutíme. Hotovou paštiku napěchujeme do 300 ml lahviček, dáme do kastrolu s vařící vodou a vaříme 1,5 hodiny. Během vaření doplňujeme vařící vodou. Tímto množstvím naplníme 6 ks 300 ml lahviček. Moje paštika chutná moc dobře, je příjemně okořeněná a voňavá.
user-icon

autor irča

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moje paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena