Recept na slané brynzové čtverečky sypané sekanými mandlemi.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 špetka
sůl
250 g
máslo
mouka
20 g
droždí
3 lžíce
smetana ke šlehání
100 g
brynza
340 g
hladká mouka
tuk na vymazání
na potření
1 ks
vejce
na ozdobu
lupínky mandlí
Postup přípravy
Na vál prosejeme mouku. Přidáme máslo, brynzu, droždí a smetanu. Těsto zpracujeme, vyválíme asi 3mm silný plát a formičkou vypichujeme čtverečky.
Brynzáčky vyskládáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a sypeme drobně posekanými mandlemi. Čtverečky necháme asi 2 hodiny na plechu kynout. Potom dáme brynzáčky do středně teplé trouby dozlatova upéct.
Moje brynzáčky jen lehce ocukrujeme a můžeme podávat.