Recept na utopence, které jsou prostě bezva.
1 lžíce | olej |
4 lžíce | sůl |
600 ml | ocet |
1.75 kg | cibule |
1250 ml | voda |
0.8 lžíce | cukr moučka |
2 kg | špekáčky |
3 lístky | bobkový list |
0.5 lžíce | mletý černý pepř |
podle chuti | |
---|---|
paprika | |
feferonka | |
chilli |
Svaříme vodu s octem a za varu přidáme cukr, olej, bobkový list, chilli, sůl, pepř a 2 minuty povaříme. Poté nálev necháme vychladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Sklenici plníme střídavě oloupanými špekáčky, cibulí, můžeme proložit i feferonkou, paprikou. Jako poslední dáme cibuli. Zalijeme vychladlým nálevem. Mňam utopence necháme uležet v chladu a temnu 5 - 7 dní.
Videorecept: Domácí utopenci s pořádnou dávkou cibule a kysaného zelí
Špekáčky, kysané zelí a cibule - to je základ receptu na nejlepší domácí utopence, které k pivu nemají chybu. Naučte se je podle jednoduchého videonávodu i vy.
autor mufinek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena