1 lžíce | olej | |
4 lžíce | sůl | |
600 ml | ocet | |
1.8 kg | cibule | |
1250 ml | voda | |
0.8 lžíce | cukr moučka | |
2 kg | špekáčky | |
3 lístky | bobkový list | |
0.5 lžíce | mletý černý pepř | |
podle chuti | ||
---|---|---|
paprika | ||
feferonka | ||
chilli |
Svaříme vodu s octem a za varu přidáme cukr, olej, bobkový list, chilli, sůl, pepř a 2 minuty povaříme. Poté nálev necháme vychladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Sklenici plníme střídavě oloupanými špekáčky, cibulí, můžeme proložit i feferonkou, paprikou. Jako poslední dáme cibuli. Zalijeme vychladlým nálevem. Mňam utopence necháme uležet v chladu a temnu 5 - 7 dní.
Videorecept: Domácí utopenci s pořádnou dávkou cibule a kysaného zelí
Špekáčky, kysané zelí a cibule - to je základ receptu na nejlepší domácí utopence, které k pivu nemají chybu. Naučte se je podle jednoduchého videonávodu i vy.
Autor:mufinek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena