Vaření.czReceptyUtopenci se zelím a cibulí

Utopenci se zelím a cibulí

Recept na utopence s kysaným zelím a červenou cibulí.


3.04x

Ingredience

8 ksšpekáčky
8 ksbobkový list
3-4 ksčervená cibule
500 gkysané zelí

nálev

1 lžičkasůl
400 mlocet
200 mlvoda
1 lžícecukr krupice
6 kuličeknové koření
1 lžičkahořčičné semínko
10 kuličekcelý černý pepř

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

V hrnci svaříme ocet s vodou, lžící cukru, novým kořením, hořčičným semínkem, solí a celým pepřem. Nálev po svaření necháme trochu zchladnout. Kysané zelí vysypeme do síta a necháme odkapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Špekáčky nakrojíme a na řezu je opepříme, vložíme trochu cibule a bobkový list. Velkou sklenici poté ve vrstvách naplníme okapaným zelím promíchaným se zbylou cibulí a špekáčky. Vše zalijeme horkým nálevem až nad špekáčky a sklenici uzavřeme. Utopence se zelím necháme v chladu proležet minimálně týden. Utopence se zelím podáváme s chlebem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Utopenci se zelím a cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena