Mlsounův prejt

Recept co dům dal na vynikající hlavní chod, nebo jen studenou večeři.


3.115x
45 min

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Předvařené uzené maso, slaninu, špekáčky či jakýkoliv jiný druh uzeniny, který nám zbyl v lednici, pomeleme na masovém mlýnku, můžeme i nakrájet na drobné kostičky. Vše pak smícháme s houskami a vejci, osolíme, opeříme, přidáme česnek, majoránku a znovu důkladně promícháme.

Místo česneku a majoránky můžeme přidat třeba pažitku, strouhaný sýr, fantazii se u tohoto receptu meze nekladou.

Pekáček důkladně vytřeme sádlem a lehce vysypeme strouhankou a nalijeme do něj prejtovou hmotu. Na povrch poklademe kousky sádla, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na střední stupeň do křupava.

Podáváme s kysaným zelím a bramborem nebo studené s chlebem a okurkem.
user-icon

autor Zalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mlsounův prejt

Zpět na recept