Milánské rizoto

Recept na jemné morkové rizoto se šafránem.


3.01512x
45 min
1×

Ingredience

50 gmáslo
1 kscibule
320 grýže
40 ghovězí morek

podle chuti

sůl
6 dlvývar
šafrán
4 lžícebílé víno
mletý černý pepř

na ozdobu

sýr strouhaný

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Morek nakrájíme na kousky. Na polovině másla osmažíme dozlatova cibuli a vmícháme nakrájený morek. Pak přidáme rýži a krátce ji osmažíme. Do směsi přidáme víno a dusíme, až se odpaří. Rýži osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme do varu. Přidáme šafrán a dusíme doměkka. Hotové milánské rizoto pokapeme zbylým rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Milánské rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena