Milánské rizoto

Recept na jemné morkové rizoto se šafránem.


3.01512x
45 min
1×

Ingredience

50 gmáslo
1 kscibule
320 grýže
40 ghovězí morek

podle chuti

sůl
6 dlvývar
šafrán
4 lžícebílé víno
mletý černý pepř

na ozdobu

sýr strouhaný

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Morek nakrájíme na kousky.

Na polovině másla osmažíme dozlatova cibuli a vmícháme nakrájený morek. Pak přidáme rýži a krátce ji osmažíme. Do směsi přidáme víno a dusíme, až se odpaří.

Rýži osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme do varu. Přidáme šafrán a dusíme doměkka.

Hotové milánské rizoto pokapeme zbylým rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Milánské rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.