Mikulovský králík

Až někdy zavítáte na Mikulovsko, ochutnejte místního králíka. Ale pokud necestujete, připravte si ho klidně sami doma.


3.0102x
90 min

Postup přípravy

Maso očistíme, opláchneme a odblaníme. Zeleninu očistíme. Cibule a česnek přepůlíme. Mrkve nakrájíme na silnější kolečka.

V pekáči, do kterého se vlezou porce králíka, rozehřejeme olej a králíka v něm opečeme ze všech stran. Osmažené porce králíka osolíme, okořeníme a přidáme cibuli, česnek a kolečka mrkve. Králíka podlijeme vínem a vložíme do předehřáté trouby.

Mikulovského králíka pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou a dolévání vodou nebo vínem.

Měkké maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, vmícháme másla, hořčici a mouku rozmíchanou v zakysané smetaně. Omáčku už jen povaříme.

Mikulovského králíka v omáčce již jen prohřejeme a ihned podáváme. Králíka přeléváme omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mikulovský králík

Zpět na recept