Míchaná vejce se smetanou

Míchaná vejce lze připravovat mnoha způsoby. Vejce podle tohoto receptu jsou jemná a vláčná.


3.79x
15 min

Ingredience

12 ksvejce
8 plátkůanglická slanina
200 mlsmetana na vaření

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme do větší nádoby a vidličkou rozšleháme se smetanou. Směs vajec osolíme a opepříme. Nejlépe na keramické (teflonové) pánvi na sucho lehce opečeme kostičky anglické slaniny. Když se slanina rozvoní, nalijeme na ni vaječnou směs a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Vejce díky smetaně nevysušíme a zůstanou krásně jemná a vláčná. Míchaná vejce se smetanou podáváme s čerstvým chlebem.


Jak správně uvařit vejce natvrdo?


Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu


Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.


Jak


 

user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Míchaná vejce se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.