Míchaná vejce lze připravovat mnoha způsoby. Vejce podle tohoto receptu jsou jemná a vláčná.
12 ks | vejce |
8 plátků | anglická slanina |
200 ml | smetana na vaření |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Slaninu nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme do větší nádoby a vidličkou rozšleháme se smetanou. Směs vajec osolíme a opepříme. Nejlépe na keramické (teflonové) pánvi na sucho lehce opečeme kostičky anglické slaniny. Když se slanina rozvoní, nalijeme na ni vaječnou směs a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Vejce díky smetaně nevysušíme a zůstanou krásně jemná a vláčná. Míchaná vejce se smetanou podáváme s čerstvým chlebem.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena