Mexická placka - tortilla

Mexické placky neboli tortilly jsou velice oblíbenou pochoutkou, kterou navíc můžete upravovat podle libosti. Recept je velmi jednoduchý.


3.01522x
15 min
23×

Postup přípravy

Do mouky se solí zapracujeme tuk a pomalu, dokud se nevytvoří těsto, přiléváme horkou vodu.

Z těsta postupně odkrajujeme malé kousky. Z každého opatrně vyválíme pomoučeným válečkem kulatou placku, kterou opečeme na rozpálené pánvi z každé strany asi 10 vteřin.

Na tortillu můžeme použít mouku kukuřičnou nebo pšeničnou.

Mexická placka - tortilla je vhodná k plnění, ale dá se podávat i samostatně jako příloha.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexická placka - tortilla

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Mexická