Mexická omáčka

Pikantní omáčka k masu i rybám.


3.1250x
90 min

Ingredience

50 mlolej
1 lžičkasůl
400 gcibule
500 grajče
2 kshřebíček
100 gcukr krupice
7 kuličeknové koření
1 lžičkamletá skořice
100 mlvinný ocet
2-3 kspálivá chilli paprička
1 lžičkamletý zázvor
1 lžičkamletá sladká paprika
2 kspaprika (červená)
3 kspaprika (zelená)

Postup přípravy

V hrnci necháme rozpálit olej.

Mezitím si spaříme, oloupeme a na menší kostičky nakrájíme rajčata. Zbytek zeleniny očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli, papriky a papričky. Zeleninu krátce osmahneme na oleji. Hrnec přikryjeme a zeleninu dusíme, až zelenina změkne.

V hmoždíři roztlučeme koření a cukr a směs přidáme ke změklé zelenině. Zalijeme octem a vaříme asi hodinu, dokud omáčka nezhoustne.

Omáčku lze podávat k pečeným masům, rybám a fazolím. Přikusujeme čerstvé pečivo či tortillu.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexická omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena