Mexická omáčka

Pikantní omáčka k masu i rybám.


3.1250x
90 min

Postup přípravy

V hrnci necháme rozpálit olej.

Mezitím si spaříme, oloupeme a na menší kostičky nakrájíme rajčata. Zbytek zeleniny očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli, papriky a papričky. Zeleninu krátce osmahneme na oleji. Hrnec přikryjeme a zeleninu dusíme, až zelenina změkne.

V hmoždíři roztlučeme koření a cukr a směs přidáme ke změklé zelenině. Zalijeme octem a vaříme asi hodinu, dokud omáčka nezhoustne.

Omáčku lze podávat k pečeným masům, rybám a fazolím. Přikusujeme čerstvé pečivo či tortillu.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexická omáčka

Zpět na recept