Měkké medové perníčky

Recept na velmi chutné medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení.


4.61765x
75 min
310×

Postup přípravy

 


 


Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou.


Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.


Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.


Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna. Co si je krásně ozdobit? Najdete v našich 35 tipech zde


Další skvělé vánoční recepty najdete zde:


 


Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem


Období Vánoc je také čas pro setkávání se s rodinou a přáteli. Zkuste překvapit své blízké milou pozorností - malou perníkovou chaloupkou při podávání kávy či čaje.


Perníkové


Recept na vánoční perníčky krok za krokem


Recept na vánoční perníčky, které jsou hned po upečení krásně měkké, nepotřebují týdny odležet, což je obrovská výhoda. FOTORECEPT krok za krokem.


Recept


 


10 nejoblíbenějších druhů cukroví: Najdete mezi nimi ty své?


Medové perníčky, kakaové pracny, voňavé vanilkové rohlíčky a klasické linecké. Nebo dáváte přednost nepečeným druhům cukroví a nejdříve z vánočního stolu mizí vosí hnízda a rumové kuličky? Ať už je to jakkoli, jsou druhy cukroví, které k vánočním svátkům patří. A pokud ještě nemáte své oblíbené recepty, máme pro vás pár tipů.


10

user-icon

autor kastanci


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Měkké medové perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty