Medová šunka

Lahodná vepřová šunka s medovou příchutí. Recept na výborný předkrm, který podáváme s čerstvým chlebem.


4.04x
150 min
1×

Ingredience

1 lžičkasolamyl
100 mlmléko
100 mlvoda
2 lžičkymed
20 dkgvepřový bůček
80 dkglibové vepřové maso
25 gpraganda

podle chuti

koření

Postup přípravy

Libové vepřové maso (plecko, kýtu) nakrájíme na kostičky asi 2 cm velké. Do vody s mlékem přidáme med, lžičku solamylu, ochutíme pragandou a pořádně promícháme. Směs můžeme dochutit kořením (country koření, steakové, mexické), ale opravdu opatrně, aby to nepřekrylo chuť medové šunky.

Vepřový bůček rozemeleme, smícháme s kostkami masa, zalijeme připravenou směsí koření a propracujeme nejlépe rukama, až se vytvoří mazlavá směs. Postup je dost pracný, trvá to 15 - 20 minut.

Připravenou směsí naplníme sáček, vložíme do šunkovaru, pořádně upěchujeme a případně poklepem vyženeme vzduchové bubliny. Šunkovar uzavřeme, vložíme do lednice a na dva dny na něj zapomeneme.

Po dvou dnech dáme medovou šunku vařit do hrnce s vodou při teplotě do 80 °C. Já vařím dvě a půl hodiny a je prakticky hotovo. Šunku necháme vychladnout, dáme na nějaký čas do ledničky, teprve potom vyndáme a začneme krájet.

Medovou šunku podáváme podle chuti s čerstvým chlebem nebo pečivem.
user-icon

autor ferdahk


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová šunka

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena