Medová šlehačka

Vyzkoušený postup na medovou šlehačku, kterou následně lze použít do dortů nebo rolád. Vážení, tahle zatraceně dobře drží.


2.36x
20 min

Postup přípravy

Želatinu (obyčejnou, na aspiky, bez příchuti) necháme nabobtnat s trochou mléka. Mezitím vyšleháme šlehačku, jen tak, bez jakýchkoli jiných ingrediencí. Poté rozpustíme želatinu a při rozpouštění přimícháme lžíci medu. Musíme dát pozor, abychom nepálili, pálí se to rádo. Když je hmota konzistentní, stáhneme ji z ohně a za stálého míchání chladíme. Já si pomáhám studenou vodou - strčím do toho kastrůlek se směsí. Nyní přichází kritický okamžik! Hmotu je třeba zcela vychladit, ale nesmí ztuhnout. Jakmile je chladná, opatrně ji zašleháváme do šlehačky. Pokud to budeme dělat příliš pomalu, hrozí pucky (dříve to ztuhne). Zní to složitě, ale není to tak těžké, a výsledek je velmi dobrý. Medovou šlehačku použijeme na moučník a necháme ztuhnout. Úplně ideální je nechat jej vychladit do druhého dne, med trochu provoní moučník. Tento recept lze dělat s pampeliškovým medem. Toto množství je cca na menší roládu, na větší dort pravděpodobně budete potřebovat dvojí dávku.
user-icon

autor angelsmile

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medová šlehačka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena