Masový kotlíkový guláš

Osvědčená dobrota, která nasytí i potěší.


3.5104x
150 min
3×

Postup přípravy

Cibule a česnek oloupeme a nasekáme. Hovězí a vepřové maso samostatně nakrájíme na kostky.

V hrnci (kotlíku) rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přidáme kostky hovězího a necháme je pořádně orestovat. Přisypeme červenou papriku a necháme ji jen lehce osmahnout, aby nezhořkla. Zalijeme vývarem a maso asi hodinu dusíme.

Po hodině přidáme vepřové maso, drcený kmín, vegetu, kostku bujonu, pepř a podle chuti dodatečně osolíme. Dusíme další hodinu.

Mezitím si očistíme brambory a zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Případně je můžeme zbavit tekutého středu s jadérky.

Po další hodině přidáme brambory, rajčata a papriky. Na změknutí brambor by mělo stačit půl hodiny podle velikosti ohně.

Přibližně 5 minut před dokončením přidáme majoránku rozemnutou mezi prsty.

Hotový guláš podáváme s chlebem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový kotlíkový guláš

Zpět na recept