Masový kotlíkový guláš

Osvědčená dobrota, která nasytí i potěší.


3.5104x
150 min
3×

Ingredience

2 paličkyčesnek
sůl
4 kspaprika
500 gbrambory
2 lžícemajoránka
1 kgcibule
4 ksrajče
4 lžícevegeta
2 lžičkydrcený kmín
černý pepř
500 gvepřové maso
4 lžícemletá sladká paprika
2 kostkybujon
500 ghovězí maso (přední)

Postup přípravy

Cibule a česnek oloupeme a nasekáme. Hovězí a vepřové maso samostatně nakrájíme na kostky. V hrnci (kotlíku) rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přidáme kostky hovězího a necháme je pořádně orestovat. Přisypeme červenou papriku a necháme ji jen lehce osmahnout, aby nezhořkla. Zalijeme vývarem a maso asi hodinu dusíme. Po hodině přidáme vepřové maso, drcený kmín, vegetu, kostku bujonu, pepř a podle chuti dodatečně osolíme. Dusíme další hodinu. Mezitím si očistíme brambory a zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Případně je můžeme zbavit tekutého středu s jadérky. Po další hodině přidáme brambory, rajčata a papriky. Na změknutí brambor by mělo stačit půl hodiny podle velikosti ohně. Přibližně 5 minut před dokončením přidáme majoránku rozemnutou mezi prsty. Hotový guláš podáváme s chlebem.


Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem


Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.


Jde


Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem


Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.


Jako

user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový kotlíkový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.