Masové želvičky

Recept na efektní přípravu pokrmu z mletého masa, který potěší oko nejen dětí.


3.04x
75 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Z mletého masa, cibule, česneku, vejce, koření podle chuti (mletého kmínu, majoránky, mletého černého pepře), špetky soli a strouhanky podle potřeby vytvoříme klasickou sekanou tak, jak nám chutná.

Z hotové sekané vytvoříme těla želviček tak, že směs vytvarujeme do oválků menších než dlaň. Dlouhé plátky anglické slaniny podélně rozřežeme a na prkénku spleteme jako košík.

Tělíčko ze sekané vložíme do středu spletu, zabalíme a otočíme tak, aby konce slaniny bylo možné zasunout pod tělo. Dobře uhladíme, nejlépe mírně navlhčenou rukou. Párky rozkrojíme na 6 x 3 cm dlouhé kousky (4 nožičky, ocásek a hlavička).

Na hlavu a ocásek použijeme konce, ten na hlavičku mírně nakrojíme. Na nožičky rozkrojíme křížem ve středu. Připravené párky zamáčkneme přes slaninu do směsi. Krunýř potřeme rozšlehaným vejcem, želvičky klademe na plech a mírně podlijeme.

Želvičky pečeme asi 20 - 30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 250 °C.

Masové želvičky podáváme s bramborem.
user-icon

autor Lukáš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové želvičky

Zpět na recept