Masové želvičky

Recept na efektní přípravu pokrmu z mletého masa, který potěší oko nejen dětí.


3.04x
75 min

Ingredience

20 dkganglická slanina
5 ksjemný párek

podle chuti

česnek
sůl
majoránka
mletý kmín
mletý černý pepř

směs

2 ksvejce
2 kscibule
1 kgmíchané mleté maso

na potření

vejce

podle potřeby

strouhanka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Z mletého masa, cibule, česneku, vejce, koření podle chuti (mletého kmínu, majoránky, mletého černého pepře), špetky soli a strouhanky podle potřeby vytvoříme klasickou sekanou tak, jak nám chutná. Z hotové sekané vytvoříme těla želviček tak, že směs vytvarujeme do oválků menších než dlaň. Dlouhé plátky anglické slaniny podélně rozřežeme a na prkénku spleteme jako košík. Tělíčko ze sekané vložíme do středu spletu, zabalíme a otočíme tak, aby konce slaniny bylo možné zasunout pod tělo. Dobře uhladíme, nejlépe mírně navlhčenou rukou. Párky rozkrojíme na 6 x 3 cm dlouhé kousky (4 nožičky, ocásek a hlavička). Na hlavu a ocásek použijeme konce, ten na hlavičku mírně nakrojíme. Na nožičky rozkrojíme křížem ve středu. Připravené párky zamáčkneme přes slaninu do směsi. Krunýř potřeme rozšlehaným vejcem, želvičky klademe na plech a mírně podlijeme. Želvičky pečeme asi 20 - 30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 250 °C. Masové želvičky podáváme s bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masové želvičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena