Masopustní koblihy s dobrou radou

Recept na klasické koblihy, vtip je v mé radě.


3.855x
75 min
3×

Postup přípravy

Z části mléka, trochy mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru a žloutky. Vlijeme kvásek a část mléka. Vše vypracujeme vláčné těsto. Mléko lijeme po částech, hodně závisí na kvalitě mouky. Během kynutí těsto ještě dvakrát propracujeme.

Nyní rada. Těsto přendáme na vál, vyválíme a nakrájíme na čtverce podle toho, jak velké chceme koblihy. Dělám je opravdu mini. Čtverce naplníme, zabalíme, zakulatíme. Smotanou stranu dáme dolů a necháme kynout. Je to rychlé, koblihy netečou jako někdy u slepených koleček. Masopustní koblihy restujeme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran.

Masopustní koblihy podáváme teplé nebo studené a podle chuti pocukrujeme.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masopustní koblihy s dobrou radou

Zpět na recept