Vaření.czReceptyMasopustní koblihy s dobrou radou

Masopustní koblihy s dobrou radou

Recept na klasické koblihy, vtip je v mé radě.


3.855x
75 min
3×

Ingredience

1 špetkasůl
4 dkgmáslo
2 lžícerum
3 ksžloutek
250 mlmléko
4 dkgdroždí
5 dkgcukr krupice
50 dkgpolohrubá mouka

náplň

meruňková marmeláda

Postup přípravy

Z části mléka, trochy mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru a žloutky. Vlijeme kvásek a část mléka. Vše vypracujeme vláčné těsto. Mléko lijeme po částech, hodně závisí na kvalitě mouky. Během kynutí těsto ještě dvakrát propracujeme. Nyní rada. Těsto přendáme na vál, vyválíme a nakrájíme na čtverce podle toho, jak velké chceme koblihy. Dělám je opravdu mini. Čtverce naplníme, zabalíme, zakulatíme. Smotanou stranu dáme dolů a necháme kynout. Je to rychlé, koblihy netečou jako někdy u slepených koleček. Masopustní koblihy restujeme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran. Masopustní koblihy podáváme teplé nebo studené a podle chuti pocukrujeme.

Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak

Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!

Smažené

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.

Tvarohové

user-icon

autor lumik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masopustní koblihy s dobrou radou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena