Maso s vůní dálek

Králičí řízečky obalené v kokosovém těstíčku jsou přelité ovocnou omáčkou na kari a rumu.


2.9734x
90 min

Postup přípravy

Maso, nejlépe králičí hřbet, vykostíme a nakrájíme na malé řízky. Na okrajích je nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme zázvorem a pokapeme citronovou šťávou. Takto maso necháme v ledničce odležet minimálně dvě hodiny. Potom maso obalíme v těstíčku z mouky, mléka, vajíčka a strouhaného kokosu. Řízky potom smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Připravíme si také ovocnou směs: Rozpustíme si na pánvi máslo, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme na kolečka nakrájené banány, nakrájené mandarinky a na plátky pokrájené kiwi. Chvíli opékáme, potom přidáme kari, směs podlijeme rumem a několik minut dusíme. Maso potom přeléváme omáčkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso s vůní dálek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.