Rýžový hřbet s ovocem

Recept na trochu jiný rýžový nákyp s pudinkem podávaný za studena.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Do kastrůlku nalijeme 250 ml mléka a přivedeme k varu. Pudinkový prášek smícháme s polovinou krupicového cukru a 250 ml mléka a přilijeme do mléka. Povaříme asi minutu do zhoustnutí.

Formu na hřbet vyložíme potravinovou folií. Nalijeme do ní uvařený pudink a poklademe ho na kousky nakrájeným očištěným ovocem. Ovoce můžeme použít čerstvé, ale i kompotované.

Z propláchnuté rýže a zbytku mléka uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní zbylý krupicový cukr a vydlabanou dřen z vanilkového lusku. Rýži necháme krátce zchladnout a poté ji rozetřeme do formy na pudink s ovocem.

Rýžový hřbet zabalíme do folie a necháme dobře zatuhnout v lednici, nejlépe přes noc.

Rýžový hřbet s ovocem nakrájíme na porce a podáváme jako sladký dezert.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový hřbet s ovocem

Zpět na recept