Rýžový hřbet s ovocem

Recept na trochu jiný rýžový nákyp s pudinkem podávaný za studena.


0.00x
45 min

Ingredience

1000 mlmléko
200 gcukr krupice
300 govoce
1 ksvanilkový lusk
200 gkulatozrnná rýže
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

Do kastrůlku nalijeme 250 ml mléka a přivedeme k varu. Pudinkový prášek smícháme s polovinou krupicového cukru a 250 ml mléka a přilijeme do mléka. Povaříme asi minutu do zhoustnutí. Formu na hřbet vyložíme potravinovou folií. Nalijeme do ní uvařený pudink a poklademe ho na kousky nakrájeným očištěným ovocem. Ovoce můžeme použít čerstvé, ale i kompotované. Z propláchnuté rýže a zbytku mléka uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní zbylý krupicový cukr a vydlabanou dřen z vanilkového lusku. Rýži necháme krátce zchladnout a poté ji rozetřeme do formy na pudink s ovocem. Rýžový hřbet zabalíme do folie a necháme dobře zatuhnout v lednici, nejlépe přes noc. Rýžový hřbet s ovocem nakrájíme na porce a podáváme jako sladký dezert.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžový hřbet s ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena