Marlenka

Oblíbený moučník. Mlsejte i doma! Marlenku si nemusíte dopřát jen v restauraci.


4.3185x
90 min

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Na pečící papír si obkreslíme 6x tvar, jaký si přejeme mít (pečící formu - kulatou nebo hranatou, můžeme použít i talíř). Heru necháme rozpustit ve vodní lázni. Pak do ní rozklepneme vejce a postupně přidáváme med, cukr, mouku a nakonec jedlou sodu s kořením. Směs mícháme přibližně 10 minut nebo použijeme elektrický mixer. Mícháme, dokud těsto nemá zlatavou barvu. Pak jej odstavíme. Do vyznačeného tvaru si rozdělíme 6x stejný díl těsta a stěrkou ho rozetřeme v co nejtenčí vrstvě. Těsto by mělo asi o 1cm přesahovat od obkreslení. Každou placku pečeme dozlatova asi 7 - 10 minut. Pokud nemůžeme péct plechy najednou, zopakujeme postup 6x. Pozor na rychlost pečení. Těsto je dost rychle hotové. Upečené placky odkrojíme pomocí šablony, kterou jsme použili. Přebytečné okraje nevyhazujeme. Najemno je rozdrobíme a použijeme na vrchní posyp marlenky. Připravíme si krém. Máslo a kondenzované mléko vyšleháme šlehačem v hladký krém. Sestavíme hotovou marlenku. Každý plát potřeme krémem a vrstvíme. Nakonec vrch i boky marlenky mažeme krémem a sypeme drobky z odřezků. Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor egroups5

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marlenka

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena