Výborný medovník

Recept na velmi chutný zákusek, po kterém se hned zapráší.


5.03x
160 min
1×

Ingredience

těsto

3 ksvejce
3 lžícemed
200 gcukr krupice
400 ghladká mouka
250 gtuk na pečení
1 lžičkajedlá soda

krém

250 gmáslo
1 plechovkakondenzované slazené mléko

Postup přípravy

Do hrnce si dáme vařit vodu a na hrnec postavíme misku, tak aby se nedotýkala hladiny vody. V misce rozpustíme tuk na pečení, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu a mícháme, dokud nám nevznikne hladké husté těsto. Vychladlé těsto dáme do lednice, aby ztuhlo a lépe se rozvalovalo.

Troubu předehřejeme na 170 °C, horkovzdušnou troubu na 150 °C. Těsto rozdělíme na 7 dílů a rozvalíme každý na pečícím papíře do potřebné velikosti. Placky děláme trochu větší, zbytky se použijí na posypku dortu. Aby se těsto nelepilo na váleček, je dobré ho namočit vodou.

Každou placku pečeme zvlášť asi 10 minut v předehřáté troubě.

Upečené placky okrájíme podle talíře a pomažeme krémem, který jsme si připravili vyšleháním změklého másla a salka. Celý dort potřeme i ze stran krémem a poprášíme posypkou připravenou ze zbytků placek na jemno rozdrobených. Medovník necháme den odležet v lednici.

Výborný medovník nakrájíme a podáváme jako lahodný zákusek.
user-icon

autor meggie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborný medovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena