Marinovaný bůček na medu

Recept na výborný marinovaný bůček. Maso získá díky medu a hořčici zvláštní nasládlou chuť.


5.03x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 lžícemed
3 lžíceolivový olej
500 gvepřový bůček
2 lžičkycelý barevný pepř
1 lžícepolotučná hořčice

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vepřový bůček očistíme, opláchneme a osušíme. Kůži nařízneme tak, aby vznikly kostičky, poté bůček ze všech stran nasolíme. V mističce důkladně našleháme med a olivový olej do hladké směsi. Přidáme hořčici a sůl. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Medovou marinádou polijeme maso ze všech stran. Nahoru naskládáme plátky česneku a maso ještě posypeme nahrubo nadrceným pepřem. Takto naložené maso vložíme do lednice a necháme do druhého dne odležet. Marinované maso na druhý den dáme do pekáčku, přikryjeme poklicí a pečeme. Vepřový bůček pečeme i s marinádou a lehce podlijeme vodou. Když je maso měkké, poklici odklopíme a necháme nakrájenou kůrčičku zezlátnout. Marinovaný bůček na medu nakrájíme na plátky a podáváme ho ještě teplý, ale chutnat bude i za studena.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaný bůček na medu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena