Marinované žraločí steaky

Recept na žraločí řízky předem marinované v ochuceném podmáslí a pak obalené v trošku pozměněném trojobalu.


4.2256x
25 min
1×

Ingredience

1 balíčekžraločí steak (370 g)

marináda

1 stroužekčesnek
2 ksvejce
500 mlpodmáslí
0.5 lžičkysušený česnek

podle chuti

sůl

na obalení

0.5 kscitron
1 lžičkaplnotučná hořčice
hladká mouka
1 lžičkamletá sladká paprika
kukuřičná strouhanka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Den předem rozmrazíme žraločí steaky a vyřízneme kost. Kůži ponecháme.

Do misky nalijeme podmáslí, přidáme sušený česnek a prolisovaný stroužek česneku, osolíme a promícháme. Do této marinády ponoříme rybí maso a necháme v chladničce přes noc marinovat. Druhý den necháme žraloka okapat.

Do hladké mouky vmícháme lžičku mleté papriky. Vejce rozšleháme s lžičkou plnotučné hořčice a špetkou soli. Do kukuřičné strouhanky nastrouháme trochu citronové kůry z omytého a osušeného bio citronu. Mám v mrazničce vždy 1 - 2 bio citrony, které podle potřeby strouhám. V tomto případě se nemusím bát zajet do "bílého", protože zmražený citron není hořký.

Okapané žraločí steaky obalíme v trojobalu a z obou stran usmažíme v rozpáleném oleji.

Žraločí steaky podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem.

Žraločí řízky mají skvělou chuť, maso není cítit rybinou a kůže je po usmažení křupavá. Sama bych ho asi nikdy nekoupila, připadá mi trochu barbarské jíst tak krásnou rybu, ale dostali jsma žraločí steaky jako dárek a řízky jsou opravdu skvělé.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované žraločí steaky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena