Začneme přípravou marinády. Promícháme trochu soli, grilovacího koření, koření na rožnění, mleté sladké papriky a čerstvě nadrceného pepře čtyř barev, případně použijeme celé kuličky. Promícháme s olivovým olejem. Dáváme pozor, abychom marinádu a později maso nepřesolili.
Vepřové plátky (plecko, kýta apod.) očistíme a naklepeme na tenké plátky. Naložíme do připravené marinády a necháme přes noc odležet, ale lépe až 24 hodin.
Cibuli a pórek očistíme, nakrájíme na jemné plátky nebo kostičky.
Marinované vepřové plecko prudce osmahneme z obou stran i s veškerou marinádou a nakrájenou zeleninou, zalijeme trochou vody. Přidáme pravou francouzskou hořčici, kečup a zakápneme sójovou omáčkou. Podusíme doměkka.
Marinované vepřové plecko podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo hranolky. Někomu může vepřové chutnat i s rýží, potom ale vydusíme více šťávy. Takto připravené masíčko lze povečeřet také jen s chlebem a čerstvými kousky zeleniny. Doplníme o tatarskou omáčku, kečup nebo oblíbený dresink.
Množství všech ingrediencí volíme podle vlastní chuti. Přidáme více toho koření, které máme rádi.