Marinované vepřové plecko

Vepřové maso, které po marinování získá voňavou příchuť.


4.228x
0
2×

Ingredience

podle chuti

cibule
pórek
ostrý kečup
sladká sójová omáčka
pálivá francouzská hořčice

marináda

grilovací koření
olivový olej
mletá sladká paprika
čtyřbarevný pepř
mořská sůl
koření na rožnění

podle potřeby

vepřové plecko

Postup přípravy

Začneme přípravou marinády. Promícháme trochu soli, grilovacího koření, koření na rožnění, mleté sladké papriky a čerstvě nadrceného pepře čtyř barev, případně použijeme celé kuličky. Promícháme s olivovým olejem. Dáváme pozor, abychom marinádu a později maso nepřesolili.

Vepřové plátky (plecko, kýta apod.) očistíme a naklepeme na tenké plátky. Naložíme do připravené marinády a necháme přes noc odležet, ale lépe až 24 hodin.

Cibuli a pórek očistíme, nakrájíme na jemné plátky nebo kostičky.

Marinované vepřové plecko prudce osmahneme z obou stran i s veškerou marinádou a nakrájenou zeleninou, zalijeme trochou vody. Přidáme pravou francouzskou hořčici, kečup a zakápneme sójovou omáčkou. Podusíme doměkka.

Marinované vepřové plecko podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo hranolky. Někomu může vepřové chutnat i s rýží, potom ale vydusíme více šťávy. Takto připravené masíčko lze povečeřet také jen s chlebem a čerstvými kousky zeleniny. Doplníme o tatarskou omáčku, kečup nebo oblíbený dresink.

Množství všech ingrediencí volíme podle vlastní chuti. Přidáme více toho koření, které máme rádi.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované vepřové plecko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.