Vaření.czReceptyVepřové plecko míchané s rýží

Vepřové plecko míchané s rýží

Snadný recept na chutný eintopf z masa a rýže, který je vhodný jako rychlý oběd nebo večeře.


2.89x
30 min

Ingredience

1 kscibule
1.5 lžícerajčatový protlak
2 balíčkyrýže
3 lžíceslunečnicový olej
1 lžícemletá sladká paprika
400 gvepřové plecko
1 lžičkagranulovaný sušený česnek
1 lžičkamletá pálivá paprika
1 svazekčerstvá petrželová nať

podle chuti

sůl
mletý kmín
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové plecko omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky o hraně 2 cm. Čerstvou petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno Cibuli očistíme a pokrájíme na malé kostky. Na oleji orestujeme cibuli do sklovita, přidáme rajčatový protlak, čerstvě mletý černý pepř, mletý kmín, mletou sladkou a pálivou papriku, necháme úplně rozpustit za stálého míchání v horkém tuku, podlijeme malým množstvím horké vody a vydusíme až na tuk. Tento postup opakujeme celkem 3x za sebou, čímž připravíme perkeltový základ. Přihodíme kostky vepřového plecka, osolíme a okořeníme granulovaným česnekem. Za stálého míchání necháme maso zatáhnout, podlijeme horkou vodou do výšky masa a potom dusíme doměkka za občasného podlití malým množstvím horké vody (asi 30 minut). Mezitím uvaříme rýži v osolené vodě a uvařenou rýži vmícháme do hotového perkeltu z vepřového plecka. Promícháme všechno spolu i s čerstvě posekanou petrželovou natí. Vepřové plecko míchané s rýží servírujeme horké se sladko-kyselými domácími nakládanými okurkami.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plecko míchané s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena