Marinované kuřecí kapsy

Chutný recept na přípravu hlavního chodu z marinovaných kuřecích prsou, plněných sýrovo-bylinkovou nádivkou.


0.00x

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. V misce prošleháme pivo s rozpušteným medem, utřeným česnekem, olejem a citronovou šťávou. Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a vložíme na 2 hodiny do marinády. Mezitím si připravíme náplň. Změklé máslo utřeme se smetanovým sýrem a čerstvě nasekaným rozmarýnem dohladka a necháme vchladu ztuhnout.


 


Marinovaná kuřecí prsa osušíme a ve vyšší části masa prořízneme kapsu, kterou naplníme sýrovo-máslovou směsí s bylinkami a pevně uzavřeme jehlami, nebo párátky.


 


Na oleji zprudka opečeme kuřecí kapsy z obou stran dozlatova a poté je přendáme do zapékací misky. K výpeku přilijeme zbývající marinádu, vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem, necháme přejít varem a přelijeme na kapsy. Zapékací misku vložíme do trouby předehřáté na 180°C  a necháme asi 15 minut dopéci.


 


Marinované kuřecí kapsy rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory na oblíbený způsob, nebo i bramborové noky a čerstvá zelenina.


Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem


Vyzkoušejte výborný recept na chutnou kuřecí kapsu plněnou sýrovou nádivkou s příchutí majoránky a pepře.


Videorecept:


Nejlepší marinády na maso podle našich čtenářů


Grilovačky jsou v těchto dnech na denním pořádku. Ale máte už svou oblíbenou marinádu, která vás nikdy nezklame? Vybrali jsme pro vás 7 top receptů na marinádu, díky kterým bude grilované maso skvěle ochucené, šťavnaté a při grilování bude vonět až k sousedům!


Nejlepší


 


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované kuřecí kapsy

Zpět na recept