Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme, rozkrojíme po délce, ale nedokrojíme. Prsa otevřeme a rozprostřeme - tento způsob úpravy a nazývá "butterfly - motýl". Maso jemně naklepeme, můžeme i na povrchu víckrát jemně nařezat, aby se lépe vsákla marináda.
Do igelitového sáčku dáme prolisovaný česnek, ústřicovou omáčku, chilli omáčku, sojovou omáčku a olej, vše dobře promícháme. Marinádu nesolíme. Do sáčku s marinádou vložíme kuřecí prsa, marinádu vmasírujeme do masa a necháme asi 1 hodinu stát.
Grilovací pánev rozpálíme na sucho, položíme na ni připravená kuřecí prsa, nehýbeme s nimi. Po cca minutě se maso od pánve samo odlepí. Takto maso grilujeme 1,5 - 2 minuty z každé strany. V žádném případě do masa nepícháme vidličkou, ale obracíme ho pomocí dřevěných špachtlí.
Horká grilovaná marinovaná kuřecí prsa klademe na talíře a ihned podáváme. Takto připravená kuřecí prsa chutnají nejlépe s petrželovými brambory, ledovým salátem a ředkvičkou. Při této velmi rychlé úpravě je kuřecí maso správně propečené, nevysušené a mimořádně chutné.