směs | ||
---|---|---|
6 ks | vepřová kotleta | |
marináda | ||
2 ks | vejce | |
2 lžíce | hořčice | |
0.5 balíčku | grilovací koření | |
1 lžíce | solamyl | |
4 stroužky | česnek | |
podle potřeby | ||
0.5 hrnečku | olej |
Kotlety naklepeme a při okrajích nařízneme. V misce rozmícháme vejce, hořčici, grilovací koření, solamyl a česnek. Vše dobře rozmícháme a kotlety v této marinádě uložíme, misku překryjeme potravinovou folií a maso v marinádě necháme uležet do druhého dne.
Poté vložíme maso na rozpálenou pánev a zprudka z obou stran orestujeme.
Marinovanou vepřovou kotletu podáváme s bramborem, hranolkami, kaší či zeleninovou přílohou.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Videorecept: Kořeněné vepřové plátky v křupavé krustě jsou skvělým pohoštěním
Masová chuťovka pro každou oslavu, ale i jen tak k víkendovému posezení s rodinou a přáteli. Vepřové plátky obalované v kefíru a strouhance z žitného chleba, smažené a podávané s dipem a čerstvou zeleninou. Ty musíte vyzkoušet!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena