Marinovaná ryba s římským kmínem

Další z mnoha receptů marocké kuchyně. Pikantně marinovaná ryba.


3.0131x
90 min

Ingredience

sůl
1 kgrajče
4 ksmořský okoun

marináda

3 stroužkyčesnek
2 snítkykoriandr
2 ksšalotka
3 lžíceolivový olej
3 lžičkycitronová šťáva
1 lžičkamletý římský kmín
mletý černý pepř
1 kschilli paprička (malá)

Postup přípravy

Ryby očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek se šalotkou nasekáme, chilli papričku očistíme, omyjeme a jemně pokrájíme. Ze šalotky, česneku, citronové šťávy, chilli papričky, římského kmínu a oleje vyšleháme marinádu.

Koriandr omyjeme, osušíme, kousek odložíme na ozdobu. Ze zbytku otrháme lístky a vmícháme do marinády.

Ryby ze strany třikrát zešikma nařízneme, přelijeme marinádou a necháme asi hodinu táhnout.

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na drobno.

Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 200°C. Potom alobal sundáme, přidáme rajčata a dopékáme 10 minut.

Nakonec marinovanou rybu s římským kmínem osolíme, opepříme a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná ryba s římským kmínem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.