Bezlepkové těstoviny s mořskými plody

Recept na chutně připravené bezlepkové těstoviny, které podáváme jako lehkou večeři.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit vodu na bezlepkové špagety. Vodu solíme bylinkovou solí.

Než se voda přivede do varu, naložime si mořské plody v olivovém oleji s bylinkovou solí. Bokem si nakrájíme na úzké plátky česnek a případně i medvědi česnek. Můžeme si rovnou odšťavnit půlku citronu, abychom to měli vše po ruce.

Jakmile se nám začne vařit voda, vložíme do ní bezlepkové špagety. Do vody přidávám par kapek olivového oleje. Některé bezlepkove těstoviny se totiž snadno slepí.

Na pánvi si mezitím rozpálime olivový olej a orestujeme si na něm mořské plody. Po 5 minutkach přidáme na dochuceni ještě bylinkovou sůl a česnek. Česnek nám začne okamžitě krásné vonět. Přilijeme bílé vino a vaříme.
Po uvaření bezlepkových těstovin je promícháme s danou směsi v míse, doporučuji ještě přidat olivovy olej a polijeme je půlkou vymačkané šťávy z citronu. Zbytek podáváme na prostřeny stůl na dochucení. 

Bezlepkové těstoviny s mořskými plody rozdělíme na talíře a podáváme jako lehký hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor Annie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové těstoviny s mořskými plody

Zpět na recept