Vaření.czReceptyMarikovská fazolová kapustnica

Marikovská fazolová kapustnica

Recept na zelňačku docela jinak.


4.917x
120 min

Ingredience

50 mlolej
3 lžícemouka
500 gfazole
200 gsušené švestky
1 hrstsušené houby
2 ksdomácí klobása
1 kgkysané zelí
500 gvepřová krkovice
1 kguzené vepřové kosti
1 kgvepřové kosti

podle chuti

sůl
2 lžícemajoránka
2 lžícemletá sladká paprika
maggi koření

na ozdobu

200 mlkysaná smetana

Postup přípravy

Fazole namočíme dem předem. Druhý den je uvaříme v té samé vodě doměkka. V druhém hrnci uvaříme uzené a čerstvé vepřové kosti spolu s krkovicí. Když je maso měkké, vyjmeme ho spolu s kostmi. Vývar scedíme. Vložíme do něj zelí a houby. Vaříme společně asi 30 minut. Přidáme uvařené fazole s vývarem, nakrájené maso a klobásku a švestky. Společně povaříme. Z mouky a oleje si vypražíme jíšku. Vlijeme ji do polévky, přidáme majoránku, podle chuti tekuté maggi koření a nakonec sůl. Vše povaříme 5 - 10 minut. Marikovskou fazolovou kapustnici rozdělíme na talíře a každou porci zjemníme lžíci kysané smetany.
user-icon

autor rajcinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marikovská fazolová kapustnica

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena