Mandlový věnec

Upečte svým nejbližším narozeninový dort sami.


3.092x
75 min

Postup přípravy

Z citronu vymačkáme šťávu. Mouku, solamyl, kypřící prášek nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme máslo, cukr, vejce, citronovou šťávu a krátce ručním šlehačem promícháme. Potom přepneme na maximální výkon a šleháme asi 4 minutky.

Formu ve tvaru věnce, ale můžeme použít i bábovkovou, vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme také vysypat mletými mandlemi. Těsto do formy nalijeme a při 180°C pečeme asi 35 minut. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.

Mezitím si uvaříme z mléka, cukru a vanilkového prášku pudink a za stálého míchání jej ve vodní lázni vychladíme. Změklé máslo utřeme a po lžících do něj vmícháme vychladlý pudink.

Vychladlý věnec rozkrojíme ve dvou vrstvách, naplníme krémem, kterým jej také celý natřeme.

Máslo s cukrem mícháme na mírném ohni do karamelu. Mandle přimícháme a hmotu rozetřeme na olejem pomaštěný alobal. Prochladlé rozlučeme a věnec drtí posypeme.

Na vrch věnce děláme z krému růžičky, do kterých vpícháme celé mandle.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlový věnec

Zpět na recept