Mandlový věnec

Upečte svým nejbližším narozeninový dort sami.


3.092x
75 min

Ingredience

olej

těsto

sůl
4 ksvejce
125 gmáslo
2 lžícerum
25 gsolamyl
1 kscitron
0.5 balíčkuprášek do pečiva
150 gcukr krupice
175 gpolohrubá mouka

krém

špetkasůl
200 gmáslo
0.5 lmléko
3 lžícecukr krupice
1 balíčekvanilkový pudink v prášku

poleva

1 lžícemáslo
50 gcukr krupice
100 glupínky mandlí

na ozdobu

12 kscelé mandle

Postup přípravy

Z citronu vymačkáme šťávu. Mouku, solamyl, kypřící prášek nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme máslo, cukr, vejce, citronovou šťávu a krátce ručním šlehačem promícháme. Potom přepneme na maximální výkon a šleháme asi 4 minutky. Formu ve tvaru věnce, ale můžeme použít i bábovkovou, vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme také vysypat mletými mandlemi. Těsto do formy nalijeme a při 180°C pečeme asi 35 minut. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme z mléka, cukru a vanilkového prášku pudink a za stálého míchání jej ve vodní lázni vychladíme. Změklé máslo utřeme a po lžících do něj vmícháme vychladlý pudink. Vychladlý věnec rozkrojíme ve dvou vrstvách, naplníme krémem, kterým jej také celý natřeme. Máslo s cukrem mícháme na mírném ohni do karamelu. Mandle přimícháme a hmotu rozetřeme na olejem pomaštěný alobal. Prochladlé rozlučeme a věnec drtí posypeme. Na vrch věnce děláme z krému růžičky, do kterých vpícháme celé mandle.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mandlový věnec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena