Mandlový kapřík

Zapečené porce kapra, které sypeme opraženými mandlemi.


4.47x
60 min

Postup přípravy

Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kari kořením a šalvějí. Z citronu vymačkáme šťávu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a nasekáme.

Porce kapra opečeme na másle a dáme je do pekáčku. Obložíme je nakrájenou cibulí, pórkem, zalijeme vínem, citronovou šťávou a vodou. Kapra dáme do vyhřáté trouby a doměkka upečeme.

Upečené porce kapra dáme na vyhřáté talíře, zalijeme výpekem a posypeme na másle opraženými lupínky mandlí. Mandlového kapříka podáváme s hranolky a tatarkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlový kapřík

Zpět na recept