Mandlový bažant

Pečený bažant s mandlovou nádivkou. Dělala jsem tak i kuře a taky je skvělé.


4.515x
120 min
3×

Postup přípravy

Očištěného bažanta osušíme, osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Část slaniny nakrájíme na prošpikování, část na plátky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Nadrobno pokrájené žemle namočíme do mléka. Smícháme si máslo se žloutky. Přidáme vymačkané žemle, sůl, posekanou zelenou petrželku, strouhanku a posekané mandle. Všechno dobře spolu vymícháme. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Bažanta naplníme nádivkou a otvor zašijeme.

Tenkými plátky slaniny bažanta obložíme a omotáme nití. V pekáči na rozpáleném tuku ho opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem i z kostky a dáme do trouby péct. Během pečení bažanta často poléváme vlastní šťávou. Po změknutí odmotáme nit, odstraníme slaninu a mandlového bažanta dopečeme dozlatova.

Porce mandlového bažanta podáváme s rýží a s kompotem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlový bažant

Zpět na recept