Mandarinkový tunel

Jeden z mála receptů na moučník s mandarinkami a smetanou.


4.68x
60 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
4 ksvejce
2 lžícekakao
0.5 balíčkuprášek do pečiva
120 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
100 ghořká čokoláda
125 gpolohrubá mouka
5 lžicpomerančová šťáva

na ozdobu

šlehačka
1 balíčekvanilkový cukr

krém

6 ksmandarinka
7 plátkůželatina
0.5 lžičkycitronová kůra
300 mlsmetana ke šlehání
1 lžícepomerančová šťáva

Postup přípravy

Vejce, cukr, vanilkový cukr, šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu. Mouku smícháme s práškem do pečiva i kakaem a směs zapracujeme do pěny. Vymícháme hladké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 200 °C. Poté vyklopíme na vlhkou utěrku. Z vychladlého korpusu sundáme opatrně pečící papír a rozkrojíme ho v poměru 2:1. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií a vložíme širší pruh. Smetanu vyšleháme se třemi oloupanými a na kousky nakrájenými mandarinkami do tuha. Dužinu ze zbylých tří mandarinek rozmixujeme se šťávou i kůrou. Přidáme želatinu (připravenou podle návodu na balíčku) a po zchlazení i tuhou šlehačku. Tímto krémem naplníme formu s korpusem a přiklopíme malým pruhem upečeného těsta. Dáme chladit do chladničky alespoň na 3 hodiny. Mandarinkový tunel vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme dozdobit pusinkami ze šlehačky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandarinkový tunel

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena