Maminčina sekaná

Výborná sekaná, která se jí jak teplá tak studená, zkrátka chutná vždy.


4.321x
90 min
6×

Ingredience

2 lžičkysůl
3 ksvejce
2 lžičkymajoránka
1 kscibule
3 ksrohlík
50 dkghovězí přední
voda na podlití
50 dkgvepřový bok
1 lžičkamletý černý pepř
30 dkguzený bok

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Umyté a osušené maso nakrájíme na kostky a umeleme na masovém strojku najemno. Mezitím si připravíme pečivo (může být i tvrdší) - nakrájíme na plátky a namočíme do studené vody. Umleté maso promícháme, přidáme vejce, sůl, jemně nakrájenou cibuli, trochu pepře, promnutou majoránku a pečivo, které jsme vymačkali a na prkénku nožem posekali najemno. Vše perfektně zpracujeme, solíme podle chuti, ale raději méně protože tam máme uzené maso. Utvoříme šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péci do vyhřáté trouby a po utvoření slabé okurky, sekanou podlijeme trochou vody. Maminčinu sekanou pečeme zvolna podle velikosti šišky, ale max 1 hodinu. Maminčinu sekanou podáváme s bramborovou kaší, vařeným či pečeným bramborem, ale také je výborná jenom s chlebem a tatarkou.
user-icon

autor obskura


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčina sekaná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena